press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/10

London

MILNER ROAD

The brief

The brief was to create somewhere interesting for them to live, cook, entertain friends (of which they have in abundance) and enable better use of the garden. 

The project

Ross and Mary’s children flew the nest and the couple were left rattling in their large but badly flowing family home. They didn’t offer much resistance to ideas and happily settled on the possibility of a modern addition in their lives; a befitting mindset for a new beginning.
 
Rather than mimicking the Victorian style of the house and street, the new extension was defined by the use of modern bricks and with minimal embellishment. The gentle pitch of the extension’s roof was designed to encourage light back into the heart of the building. An array of roof lights and clerestory windows provides them with a visual connection to the garden and blue sky.

The homeowner's words

My wife and I have been living in this house for over thirty years and have sought gradual improvements as finances allowed and tastes developed. When we thought about introducing an open plan kitchen/dining/living room on the ground floor, we invited Mark to give us the benefit of his experience and what turned out to be his flair for design. We had known him through other work for friends and whilst we knew he wouldn't be the cheapest, the value for money element was evident from the start.

 

We had no original ideas of our own so Mark gave us some options for the extension, which was the replacement for an aged conservatory and we were thrilled with his idea for a modern addition to an old building. As such the external look of the building speaks for itself. On many occasions we were given tips on small details, such as the interior design and there were no unanswered questions at the end. Mark exudes an empathy and he remains a good friend of the family, evidence of a shared belief in a job well done.